Over dit ontwerp

In de plantage buurt in Amsterdam ligt de Groene Plantage. Ontworpen in Amsterdamseschool stijl door architect J.M. van der Mey De geschiedenis van het gebouw is onlosmakelijk verbonden met de nabij gelegen Hortus Botanicus. Waar nu de Groene Plantage is gebouwd stond voorheen de oude varen en palmenkas.

Nieuw Amsterdams ontwerp is gevraagd een interieurontwerp te maken voor de kantine waar de verschillende bedrijven die in het gebouw gevestigd zijn gebruik van maken.

Interieurontwerp

De aan de kantine grenzende kantoren hadden behoefte aan een beter geluidsisolatie omdat zij hinder ondervonden van de geluiden van de kantine. De lange bank is tegen de tussenliggende wand bevestigd en heeft door zijn hoge rugleuning een isolerende functie. De prachtige donkergroene op maat gemaakte kussens van zowel de zitting als de rugleuning dagen bij tot een enorme demping van het geluid. Door te kiezen voor organische, ranke vormen van de bank en de tafels vinden de meubels een goede aansluiting bij de omgeving.

Lichtplan

Gezien de hoge ruimte waarin de kantine gevestigd is was het een enorme uitdaging om een passend en effectief lichtplan te maken. en nog grotere uitdaging was het om de lampen op te hangen.

Meer interieurontwerpen

Foto's
interieurontwerp kantine 1
interieurontwerp kantine 2 tekening
interieurontwerp kantine detail materiaal
interieurontwerp kantine 5
interieurontwerp kantine 6