Over dit ontwerp

In het zeeuwse plaatsje Yerseke, wat bekend staat om zijn mossel en oester cultuur, ligt de Mosselloods. Een voormalige loods aan de havendijk waar 70 jaar geleden jaarlijks miljoenen kilo’s mosselen werden verpakt om naar frankrijk en belgie verscheept te worden.

Nieuw amsterdams ontwerp is gevraagd om een interieurontwerp te maken voor deze prachtige gerestaureerde loods. Het doel was deze geschikt te maken voor proeverijen, demonstraties en kookworkshops. De wens van de klant was om grote groepen te kunnen ontvangen in deze ruimte. Daarbij was het belangrijk dat er met meerdere mensen gekookt en gegeten kon worden.

Zo ontstond het idee voor een grote ruime keuken met een eiland waar ruim omheen bewogen kan worden. Daarbij een grote tafel met banken waar veel mensen aan kunnen schuiven.

Voor het ontwerp van de ruimte is gekozen voor pure, degelijke materialen. Deze sluiten prachtig aan bij het industriële karakter van het pand. De semi professionele keuken is gemaakt van duurzame materialen. Deze garanderen, ook bij zeer intensief gebruik, een lange levensduur. Het frame van de keuken is opgebouwd uit berken multiplex afgewerkt met zwart gelakte eiken fronten. Het blad van zowel het eiland als het 6 meter lange spoeldeel aan de muurzijde is van 4 mm staal. Onderhoudsvriendelijk en onverwoestbaar. Ook de robuuste eikenhouten tafel met banken is ontworpen en gemaakt in de werkplaats in Amsterdam.

Meer interieurontwerpen

Foto's
interieurontwerp mosselproeverij 3
interieurontwerp mosselproeverij 2
interieurontwerp mosselproeverij 1
interieurontwerp mosselproeverij 4
interieurontwerp mosselproeverij 7
interieurontwerp mosselproeverij 6