Over dit ontwerp

Ons huis past als een handschoen

Voor een bovenwoning, vlakbij de Amsterdamse Wibautstraat, heeft Onno een interieurontwerp gemaakt en gerealiseerd.

De bestaande woonlaag was opgedeeld in drie kamers die van elkaar gescheiden waren door twee muren. Door deze muren weg te halen ontstond er een ruimte met veel meer mogelijkheden. Er is een blok in het midden van de ruimte geplaatst die zowel als afscheiding maar ook als keukenkast en gangkast functioneert. In deze relatief kleine woning is hierdoor een enorme hoeveelheid aan bewegingsruimte en opbergruimte ontstaan. Het zwarte blok geeft richting en kracht aan het interieur en vormt zo het hart van de woning.

De keuze voor sobere materialen en een afwerking zonder greepjes maakt dat de keuken rust en eenvoud uitstraalt. De kastenwand in de keuken, die tevens dienst doet als kast aan de gangzijde, heeft fronten van zwart geverfd hout. Door het hout te verven blijft de nerf en het lijnenspel van het hout mooi zichtbaar. Dit geeft het blok ondanks zijn zwarte kleur een warme uitstraling.

De kasten en lades onder het aanrechtblok aan de muurzijde zijn net als de kasten en lades in het middenblok greeploos. De lades worden middels een push to open systeem geopend en gesloten. De wasbak en de kookplaat zijn geïntegreerd in het 4 mm warm gewalste stalen blad. Ook de afzuiging is eenvoudig gehouden. Deze valt bijna geheel weg tegen de witte muur.

In de gang is in het zwarte blok ruimte uitgespaard om de deuren in weg te laten vallen. In een geopende stand zijn de deuren niet zichtbaar en vormen samen met het zwarte blok een doorgang. In gesloten stand vormen ze een muur aan de eet en woonkamer zijde.

Meer interieurontwerpen

Foto's
interieurontwerp woning 3
interieurontwerp woning 2
interieurontwerp woning 1
interieurontwerp woning 4
interieurontwerp woning 5
interieurontwerp woning 6
interieurontwerp woning 7
interieurontwerp woning 8
interieurontwerp woning 8